1. Schiermonnikoog

Over het eiland

Met 936 inwoners is Schiermonnikoog de kleinste gemeente van Nederland qua inwoneraantal. De gemeente leeft voornamelijk van toerisme. Het eiland wordt geprezen om zijn rust, die onder andere in stand wordt gehouden doordat bezoekers hun auto op de vaste wal moeten achterlaten.

Nationaal Park
Sinds 1989 is Schiermonnikoog officieel een Nationaal Park. Met een rijke en gevarieerde natuur is het eiland dé plek voor natuurliefhebbers die graag de rust opzoeken. Er valt veel te zien, doen en beleven op dit waddeneiland. Voor elk wat wils, in elk seizoen. Ontdek de schoonheid van Schiermonnikoog en komt tijdens uw verblijf tot rust in Strandhotel Om de Noord 

 

Overtochten

Wagenborg Passagiersdiensten brengt u 365 dagen per jaar per veerboot of sneldienst naar Schiermonnikoog. De veerboot brengt u vanaf Lauwersoog in ongeveer 45 minuten naar Schiermonnikoog. De sneldienst doet er wat sneller over: zo'n 30 minuten. Kijk voor alle mogelijkheden op de website van Wagenborg Passagiersdiensten. 

Sfeerimpressie van het eiland

Foto's van Schiermonnikoog

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.